Блог

Човешкият живот може да се удължи до 500 години

При правилен начин на живот човек може спокойно да живее до 120 години, а с използването на специални технологии - до 500 години. Това твърди Бил Марис, президент на Google Ventures в интервю за Bloomberg.

В интервюто той разказва за възможностите на иновативните изследвания, позволяващи да се увеличи продължителността на живота на хората.

Google Ventures е ангажирана с инвестиции и насърчаване стартъп компании.

"Вярвам, че авангардните достижения на медицината и развитието на биомеханиката ще позволят човекът да достигне 500 години" - казва Марис. - Сега инвестираме в стартиращи компании, които се занимават с изследвания в областта на генетиката и диагностиката на заболяванията, включително рака. Ние имаме инструменти, които ни позволяват да реализираме и най-смелите планове".

По образование Бил Марис е невролог. През последните години той се занимава с проекти за удължаване живота на човека. Подходът на компанията е, че водейки правилен начин на живот (без лоши навици и с редовни занимания със спорт), човек може да живее до 120 години. След това на помощ идват новите изобретения, които могат да удължат живота практически до безкрайност.

Оставете коментар